Myys

Hårinpackning+ansiktsmask+mango-bodybutter= MMMMMMM <3
Söndagkväll och jag är mig själv evigt tacksam att jag gjorde klart engelskan igår. Har knappt gjort något idag och det bästa är att jag inte har nån ångest över det :)
Ska äta nu, sen ska jag kolla på solsidan på datan!
Puss och kram :)

Färdigt!

Är helt slut, har skrivit hela engelskaarbetet på några timmar... Längesen jag var så effektiv. Ska bara renskriva, faktiskt från dator till papper för omväxlingens skull!

Snart kommer massa av Jonas kompisar hit, får väl gömma mig på mitt rum. Jag fick inte vara med sa han. Taskig bror man får ha. Jaja, jag tror jag överlever.

Haha helt sjukt, är fortfarande helt inne i att räkna ord! Måste sluta skriva nu och kolla på tv eller nåt. Juste, den kommer snart bli ockuperad. Jag får väl läsa en bok.

Cirkus

Har målat naglarna i flera färger bara för att det är så roligt. Dock får jag nog ta bort det imorgon, ser lite lustigt ut...

Igår gick jag på stan med Bille en stund efter skolan :) Sen kom Natalie hem till mig en stund, vi såg en film som heter "The good girl" tror jag (Jennifer Aniston), den var ganska bra faktiskt :) Lärde henne spela lite gitarr också!
Nu ska jag fortsätta med mitt engelskaarbete. Känner mig lite opepp.

Ljus



Fackeltåg är mysigt

Hade min första biologilektion idag, med min framtida klass! Upptäckte att jag och Axel kommer gå i samma klass igen om ett halvår haha :) Lektionen spenderades med cell-snack, roligt roligt. Men jag är ändå glad att jag inte valde sam eller ekonomi ;)
Efter skolan fikade jag med Andi, sen gick vi iväg till teaterparken. Det anordnades ett fackeltåg, eftersom det är en speciell dag idag. Idag, för 66 år sedan om jag inte misstar mig, befriades Auschwitz koncentrationsläger. Därför gick vi med facklor genom stan för att visa att vi är mot all sorts rasism och nazism och för att visa att det som hände då inte får hända igen. Eftersom jag ju faktiskt har varit i Auschwitz kändes det bra att vara med. Sen var det en liten mysig samling där min vän Amanda sjöng och spelade så fint :)
Fick gå lite tidigare för att hinna iväg till kornettlektionen. Nu har jag bestämt mig för att inte plugga nånting idag. Skönt.

Ibland blir det inte bättre för att man pluggar sent på kvällen...

Tur att man har mammor ibland! "Sluta plugga nu, gå och lägga dig istället!" Tack, det var precis det jag behövde höra. Det får gå som det går!
Köpte en ny väska idag förresten :) Har gått och velat jättelänge, haha typiskt mig verkligen. Men idag tänkte jag what the heck varför tveka liksom? Har kommit fram till att jag tänker alldeles för mycket. På onödiga saker. Kanske inte är det vanligaste men jag ska börja köra lite mer på impuls :)
Imorgon är det dags för min första biologilektion på gymnasiet, here we go!
Godnatt <3


Ps. Visst har jag blivit bättre på att uppdatera? ;)

Samhäll...

Sitter och håller på med min annonsanalys eller vad det heter i samhällskunskapen. Ibland undrar jag varför jag går samhäll och inte natur eller estet. Det går verkligen inte bra! Nu struntar jag i den för en stund och sätter mig vid tv:n istället.

Btw, vårt nya schema har ändrats och kommer nog ändras fler gånger, skrev ner allt i kalendern i onödan -.-

Tjejmiddag <3

Kom nyss hem från tjejmiddag hos Henny med Filippa och Sara! :) Gjorde pizza och satt och pratade gamla minnen samt uppdaterades om vad som pågår på hotell och restaurang och gripen. Jättemysigt att träffas såhär mitt i veckan! Har prov imorgon och kommer vara sjukt trött imorgon bitti, men strunt samma. Ibland får man göra undantag :)

Kladdkaka

Har varit ett väldigt snack om kladdkaka på senaste tiden! Facebook, bloggar, alla går bananas. Så därför ger jag er mina fina bloggläsare: Världens godaste kladdkakerecept! (Fråga bara mina homies, min släkt+min gamla franskaklass)

Kladdkaka
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 1 dl mjöl
  • 100 g smör
Vispa ägg och socker pösigt, blanda kakao och mjöl och blanda sen ihop allt. Smält smör och blanda ner i smeten (eller ta flytande margarin). "Smöra och bröa" formen, sätt på ugnen på 200 grader (fast det brukar vara smart att göra först) och sätt in den i 20 minuter. (OBS glöm inte att hälla i smeten i formen innan ni sätter in den!)

Väldans enkelt och ser inte mycket ut för världen men jag lovar, GOTT!
Bilden visar ett serveringsförslag

Schema

Har skrivit ner mitt nya schema för vårterminen i kalendern, är man ambitiös och uttråkad så är man!

Sjuk?

Har mått illa ända sen igårkväll, gick hem från skolan idag. Antagligen är det på grund av en körtel i halsen under hakan typ som jävlas med mig, den gör jätteont :( Mår lite bättre nu men enligt mamma kanske jag måste vara hemma imorgon också. Suck. Ja, jag kommer ju iallafall ha något att göra, samhäll till exempel...

Musik

Tre låtar som nästan får mig att gråta:

Stay with me- Ironik
Happy birthday- Flipsyde, Piper
Fields of gold- Eva Cassidy


Hos Klara

Sitter på Klaras säng, har pluggat lite matte och franska :) Klara bakade kladdkaka innan jag kom hit, den var väldigt god! :D Nu sitter vi och snackar lite, det är alltid trevligt. Snart blir det Solsidan <3
Fin bild från hennes systemkamera!

Svenska och idrott- check!

Så grymt skönt när man är klar med två arbeten- och när man verkligen är nöjd med dem! Har suttit både igår och idag och skrivit, känns som att det blev bra. Älskar att kunna bocka av två grejer från listan "att göra", nu har jag bara franska, matte, so, engelska och sång-grej kvar. Men det fixar sig!
Nu ska jag hem till Klara en stund, var bara tvungen att blogga lite innan ;) Puss <3

Klart!

Vilket proffs jag är! Väldigt likt om jag får säga det själv! Även fast fräknarna blev lite fail, haha...

Akvarell

Jag sitter och målar lite, det var längesen! Blir nån sorts självporträtt men jag vet inte om det blir så likt... Lägger upp en bild sen ;)

Singstar!

Är hemma hos Mathilda nu, vi kör singstar! :D Just nu sjunger Bea och Andi "baby one more time", det låter superfint :)


Fredag

Skyndade mig massa imorse hann knappt äta frukost för att hinna med bussen, så kom den en minut för tidigt och bara körde förbi, hade hunnit om den var i tid! Jäkla busschafför alltså. Så hör och häpna: jag gick till skolan idag för första gången! Tog en halvtimme typ, men jag var ändå tidig för den andra bussen kommer fram för sent. Men det var skönt faktiskt. När jag var framme, så fort jag tagit av mig jackan och skorna så kommer massa elever rusande mot kapprumet. "Brandlarmet har gått!" Happ, tänker jag och tar på mig jackan och skorna igen. Sen vart det kaos, och sen var det tydligen inget brandlarm så jag gick till lektionen.
Nu är det fredag och jag är cptrött. Men ikväll ska jag hem till Mathilda med Andi och Bea och ha filmkväll :) Mysmys!

Filmtajm!

Filmen "27 dresses" börjar nu på tv11! :D

Stackars torkel

Kollade på filmen förut. Den var ju... bra.

Kom nyss hem från kornettlektionen, spelade lite jazz och spelade sen ett roligt smartboard-spel. För övrigt så får man väldigt snygga läppar av att spela kornett/trumpet! Behövs ingen läppförstoring här inte, ser ut som Kissie efter en halvtimme. Kan lägga upp en bild nån gång så får ni se!

Kollade på schoolsoft förut, jag hade verkligen sett fram emot nya schemat med tre sovmorgnar... så flyttar de engelskan till onsdagsmorgonen så vi inte får någon sovmorgon då och istället får vi ett stort hål på torsdagseftermiddagen då vi slutar klockan fyra! Så himla onödigt! Fast man ska inte klaga, vet att några klasser inte har sovmorgon alls så vi ska ju vara glada att vi får två iallafall :)

Semla <3

Har ätit semla två dagar i rad, på birgers igår och idag fanns det hemmagjorda i kylskåpet, det gjorde min dag! Älskar semlor :)

Ska iväg och spela om några timmar. Jonas har laddat ner "Torkel i knipa" så jag funderar på att se den eftersom jag inte har gjort det, har hört att den ska vara rolig. Har kommit på att det finns massa filmer som man "ska ha sett", som jag inte har sett. Typ star wars. Fast just de är nog inget för mig...

Har några arbeten jag egentligen borde göra, men det orkar jag inte. Gör det sen ;)

Varit i skolan hela dagen...

Kom till skolan halv nio fast jag inte behövde för jag är klar med datakunskapen. Så säger Sofia på matten att rektorn letar efter ca sex frivilliga som ska vara med på en informationskväll på skolan, och en gratis biobiljett säger man ju inte nej till så jag och Bea anmälde oss. Slutade vid tre, vi gick och fikade och gick runt lite på stan, sen gick vi tillbaka till skolan där vi, Maja, Molly och Kevin fick visa runt folk och svara på frågor. Vi slutade halv nio på kvällen, alltså hade jag i stort sett varit i skolan i tolv timmar... Sju timmar mer än nödvändigt dessutom.
Kom hem, åt, pluggade och nu...

Godnatt :)

Halloj! (Läs med fågelturkens röst)

Nu har mina kära klasskamrater börjat klaga på att jag aldrig uppdaterar min blogg, så här kommer ett ointressant blogginlägg bara för er :) <3

(Tyvärr måste jag göra dig besviken Karro, att lägga upp en video när jag sjunger känns lite för "hej-jag-tror-jag-är-bra")

Senaste nytt är väl att jag har blivit lite smått beroende att frågesport-spelet oxie på facebook, satt häromkvällen och spelade till klockan ett... Så kan det gå.

Har inte hänt något speciellt spännande idag. Bea, Mathilda och Andrietta lämnade mig ensam på mega-hålet (=rasten för er som inte förstår ;)) för att åka till vårdcentralen eller hem för att de var sjuka. Undrar om det bara var ett sammanträffande att alla åkte hem och skolkade från matten eller om de bara inte orkade med mig. Iallafall så spenderade jag tiden med att jobba lite matte och leka med en pappersboll med Mille, Axel och Julia :)

Andra veckan i skolan i skolan nudå, och ingen vila. Har suttit nu på eftermiddagen och skrivit lite på ett arbete, om stress ironiskt nog. Fast lite skönt är det ju att få beklaga sig över alla läxor och grejer ;)

För er som inte har sett den!

Stan

Hade en lektion idag, svenska från tio till halv tolv. Helt okej faktiskt! Dissade risgrynsgröten och åt på donken med Bille och Julia, sen gick jag på stan och kollade runt lite i min ensamhet, köpte en kofta och lite ansiktsgrejs :) Väldigt skönt att gå på stan själv ibland faktiskt. Fast sen träffade jag Bille igen och Filippa så gick vi och fikade på Hellmans, jättemysigt! Gick runt en stund till innan vi tog bussen hem. Sitter nu och käkar godis, yum :)

abcdefghijklmnopqrstuv- favoriter

A för Akon
B för Black Eyed Peas
C för Coldplay
D för Daniel Adams-Ray
E för Erik Hassle
F för Fergie
G för Gwen Stefani
I för Ironik
J för John Mayer
K för Katy Perry
L för Lily Allen
M för Miley Cyrus
N för Ne-Yo
O för OneRepublic
P för P!nk
R för Rihanna
S för Sixpence None The Richer
T för Timo Räisänen
U för U2
V för Veronica Maggio

Jag vill resa iväg

Har fått en sån sjuk längtan efter att resa iväg till ett annat land. Fly vardagen och allt vad sverige heter. Åka till en plats med ett annat språk och annan kultur. Och stanna där ett tag. Jag behöver komma ut i världen, se mig omkring, träffa nya människor. Känns som att jag kommer bli galen annars.

Sånglektion

Mamma har fått tips på en sångpedagog som tydligen ska vara jättebra, så jag har fått en tid hos henne imorgon! Ska bli kul men lite nervöst också, vet inte varför. Ska testa ett par gånger och se hur det känns, så får jag bestämma sen om jag ska fortsätta eller inte. Känns iallafall kul eftersom jag har tänkt på det ett tag :)

Kom precis på att jag ska kunna massa ekonomiska begrepp tills onsdag eller något, så nu får jag nog plugga lite. Suck. Back to reality!

Studiedag!

Börjar inte förrän imorgon, sköönt. Skulle lika gärna kunna börja idag i och för sig. En dag mer eller mindre gör inte så stor skillnad.
Kändes konstigt att vakna av väckarklockan när man ändå inte ska till skolan. Men så får det bli om man har gått och lagt sig runt tre i ett par veckor.
Nu ska jag städa!

Söndagspromenad

Hej på er mina trogna bloggläsare! Har inte skrivit på ett tag nu, beror på att jag inte har haft nåt intressant att skriva. Men nu ska jag komma igång lite igen.
Idag åkte jag och mamma ut till svärta, gick runt på kyrkogården lite. Allt var täckt av snö! Såg väldigt konstigt ut. Vi gick runt lite, det är så himla fint där ute. Hade med mig systemkameran så jag gick mest runt och fotade. Älskar eftermiddagsljuset på vintern när solen är påväg ner och den vita snön. Åkte sen hem till mammas kompis, åt kolakakor och drack te i världens mysigaste lilla hus i sjösa.

Gymnasiefest

Igår var det dags för årets första gymnasiefest :) Tjejerna kom hem till mig vid åtta, vi fixade tacos och hade lite tjejmiddag innan vi drog till volym runt tio. När vi kom dit så tänkte vi först "vi drar" haha, det ganska lamt till en början men det blev bättre efter ett tag. Hade iallafall riktigt kul, som alltid med mina gamla klassisar!

Skidtur

Idag har jag varit ute och åkt skidor för första gången i år, och i vinter. Inte min grej att träna utomhus på vintern (inte min grej att träna överhuvudtaget, men det är en annan femma). Men det känns ändå skönt att ha kommit ut och rört på sig lite.
För övrigt sitter jag just nu på mitt rum och lyssnar på musik. Har verkligen ingen energi. Känner att jag har slappat lite väl mycket under lovet, måste ta tillvara på den sista veckan nu!

01-01-11

God morgon alla morgonpigga! Igår var grymt, kom till Klara runt halv sex, fixade oss och åt middag innan vi drog iväg till Henny. Jättekul att träffa alla! Sen vart det hamnen vid tolvslaget :) Älskar nyårsafton, och det blir bättre och bättre för varje år.

Sitter just nu hemma hos Klara och chillar, är lite trötta efter att ha somnat typ halv sex haha. Får se vad vi hittar på idag, blir nog mest att dega framför tv:n eller något.

Nu börjar ett nytt år!
Bjuder på en fin bild från i höstas från klaras dator :)

Gott nytt år!

Hejdå 2010, välkommen 2011!

RSS 2.0