Feber :(

Har legat i sängen hela dagen med feber, orkar knappt sitta. Idag har jag sovit, läst bok och kollat på tv. Har tyvärr bara två "roliga" kanaler, fyran och sexan. Dubbelavsnitt av scrubs gjorde min dag <3

Nu ska jag fortsätta kolla på go'kväll, de gör en jordgubbsefterrätt! Sjukt spännande :)

Too late

Sitter och skriver en låt. Kommer antaligen inte bli färdigskriven som resten av försöken, kommer heller aldrig använda nån av dem. Men ibland känns det bra och då är det bara att go with the flow. You know. Tyvärr har jag aldrig varit bra på rim.

Annars är det alltid lättare när någon skriver låten åt en så slipper man den delen, bara att sjunga med liksom. En del lyckas verkligen alltid. Men senaste tiden då man har blivit bombarderad med massa nya mainstream-tråkiga-opersonliga-random låtar i till exempel melodifestivalen där de flesta inte skriver låten själv utan blir tilldelad den, har jag börjat tänka på att innebörden är väldigt viktig. Och då är det ju på något sätt bättre om man skrivit den själv.

Fuckin' perfect

Har suttit och spelat den här låten hela helgen, dock kan jag inte sjunga idag för det gör ont :(
Tack för att du lärde mig länka låtar på spotify Mathilda!

P!nk- Fuckin' perfect

Sjukling...

Ja, det var ju lägligt. Så fort det blir lungt så blir jag sjuk. Typiskt mig. Vaknade med ordentlig halsont idag så jag kommer vara hemma imorgon. Fast jag missar nog inte så mkt så jag tror det är lungt :) Ska be någon vänlig själ (Klara? :)) att ta hem franskamappen eftersom vi har prov på torsdag...

Men jag måste erkänna att det är sjukt skönt att bara kunna ligga i soffan och tita på tv utan att ha dåligt samvete för att man borde plugga, det var riktigt längesen!

Simma lungt :)

Äntligen!!!

Har lämnat in rapporten nu, ska inte vara sån men jag hoppas verkligen att jag får mvg för jag har jobbat som fasen! Skulle vara inne den här veckan, skickade in den halv tolv på söndagen haha! Man är ju grym ;)

Kom just på att jag inte har ätit något sen lunch, har suttit och skrivit hela eftermiddagen/kvällen... Åt i och för sig en stadig sådan, vi åkte iväg till Stjärnholm för att fira mamma och åt supergod lunchbuffé :) Mysigt mysigt!

Jaja, kanske ta ta nåt att äta innan jag lägger mig i sängen och sover i sisådär fjorton timmar. Eller mer. JAG ÄR LEDIG IMORGON!

Godnatt <3

Sköna screenprints del 1

Hur gick det här till?

Grattis!

Grattis på födelsedagen bästa mamma :) <3

Earth hour!

Ikväll 20.30 är det dags för earth hour, så gör som miljoner människor världen över och släck alla lampor! Allra bäst är ju att inte ha nån elektronik alls, tänk vad skönt att för en gångs skull vara fri från tv, internet och allt sånt? Det här är perfekta tillfället dessutom! En timme, hur svårt kan det vara?
Själv tänkte jag tända ljus och sätta mig vid flygeln, sånt unplugged-mys som man inte gör så ofta. Kanske gå ut och ta en promenad genom den nedsläckta stan.

Ha en trevlig kväll :)

Fenotyper, klyvningstal, mRNA, alleler...

Har suttit med biologin hela dagen. Nu måste jag kunna det. Iallfall orkar jag inte plugga mer. Helt slut i huvudet.

God natt!

Men ååååh!

Fan vad trött jag blir på mig själv! Hade helt missat 20 av sidorna vi ska ha till provet I ÖVERMORGON. Hur ska jag hinna plugga in allt? Okej, vi har gått igenom det men jag har knappt kollat på sidorna!

Hjälp...

Små-älskar tisdagar

... bara för att vi slutar så tidigt! Verkligen stört skönt (störtskönt, he he) att komma hem tjugo i två, speciellt när man har lite att göra. Har nu äntligen gjort färdigt psykologin och läst igenom hela genetik-kapitlet, nu ska det bara nötas in tills i övermorgon! Min kära mor får nog hjälpa mig lite ikväll, hon är ju naturare så hon borde ju kunna det här...?
Fick skjuts till skolan imorse så jag gick hem från skolan och njöt av vårvädret. Jag blir verkligen på så obotligt bra humör att inget prov i världen kan förstöra det! Köpte årets första glass också som jag smaskade på medans jag gick hem, sista biten i t-shirt(!). Om inte det är sommar vet jag inte vad det är. Satte mig på terassen och läste/solade när jag kom hem, men jag måste säga att jag blev lite förvirrad av att titta ut över trädgården som är helt täckt med snö. Känns som att något inte helt stämmer.
Nu ska jag fortsätta plugga, går rätt bra nu faktiskt! Och man ska ju steka medans pannan är varm eller vad det heter.
Puss!

Min hjärna känns något kilo tyngre

Kan ni också känna att huvudet känns så smockat att man knappt kan hålla uppe det när man suttit och pluggat sent på kvällen?

Matte b är verkligen inte att leka med! Bara massa siffror, bokstäver och konstiga formler... Jag är glad att jag faktiskt har någorlunda lätt för matte för jag blir trött bara av att titta igenom mitt räknehäfte med massa tal, orkar knappt sitta en kvart i sträck och räkna! Hade ju tänkt plugga lite biologi också med det blev det inget av. Får sitta och råplugga på onsdag. Och så blir jag lite småstressad av alla som säger att de håller på att bli klara med rapporten! Sakta ner för fasen!

Ska bli skönt när den här veckan är avklarad, då kan jag ta det lite lungt. Nu har jag skrivit av mig lite så nu ska jag sova. Så sjuuuuuuuuuuuuuuuukt trött.
Natti!
Mina vackra uträkningar... visst ser det kul ut?

Vår!

Har precis duschat, sitter nu i mitt nystädade rum, det är soligt och varmt ute och hela jag luktar mango-body butter :) Det är sånahär dagar jag verkligen känner att sommaren är påväg (bara mars är så länge men snart så)! Dock förstörs det lite när jag påminns om matteprovet, biologiprovet och samhällsrapporten till den här veckan. Bäst att sätta igång, om det är nåt jag har lärt mig under min skoltid är det att bästa tiden att göra någonting som ska göras är på en gång.
Puss!

Klart!

Designen borde komma upp snart! Vad tycks? :) Mycket bättre än förra tycker jag!

Ny design på gång!

Har suttit och fixat lite här på kvällen, kanske blir en ny design snart! :)
För övrigt luktar det väldigt mycket sardiner i tomatsås i mitt rum just nu. En del tycker att det är kattmat. YUM säger jag.

Vädret är bra konstigt...

Nu är det soligt och varmt igen, som det ska vara! Nu ska snön bara försvinna sen är det vår på riktigt!
Kul att bowla igår, som min snälla vän Bea redan skrivit på sin blogg så förlorade jag. Har nog lite fel tekning tror jag... Till mitt försvar gick det faktiskt bra i början, vann första omgången :D Sen skulle tråkmånsarna hem för de ville inte gå till bt, så jäkla lata! ;) Spenderade resten av kvällen vid skype.

Idag ska jag träffa mina andra två kompisar, matte och biologi heter de. Jag har inte riktigt haft tid för dem på senaste tiden men för att vara helt ärlig så känner jag mig inte så sugen på att träffa dem heller, de är så tråkiga och jobbiga! På något sätt blir jag bara inte av med dem. Jaja, lika bra att ta itu med sina problem. Hörs!


Maybe I'm crazy... possibly

Spelade in vår omgjorda låt på musiken idag, gick väl sådär men det blir säkert bra i slutändan! Efter skolan mötte jag Filippa och Henny, vi gick och fikade på det nya stället Fresta i nyckeln. Mysigt ställe faktiskt!Gick på stan en liten stund innan vi gick hem. Nu sitter jag och chillar lite framför datorn, ikväll blir det bowling med Matti och Beis! Det var riktigt längesen, ska bli rooligt :)

Nu ska jag äta nåt, pusspuss

Superläckert!

Onsdaag

Har blivit en liten bloggpaus, beror på att jag inte har något att skriva. Kommer bara att klaga på den där jäkla rapporten, kanske inte är så kul att läsa ;)
Mathilda var lite tjurig idag, men det är vi alla ibland. Jag förlåter dig gummsan <3
För övrigt händer inte så mycket som sagt. På fredag är det klassens dag, vi ska köra lazergame :D Sen ska vi ät pick-nick på lindbacken eller vad det heter, mysigt värre :)
pusspuss <3
Klaras vas med tulpaner som jag älskar :D

Bilder från gårdagen

Supermysigt igår! Menyn blev:
  • Vitlöksbröd med persilja
  • Ratatouille med rostbiff och couscous
  • Chokladmousse med crisp
Supergott alltihop :D Här kommer lite bilder!

Fransk middag!

Har precis varit och handlat, ska jag dra hem till Klara snart. Jag, Klara och Elisabeth ska laga fransk middag och titta på melodifestivalen! :D Ska bli jätteroligt! Kameran följer med ;)
Tjiiing!

Hahahha!

Asså kolla videon! Man får ju nästan ryck, såå dåligt hahahha!
Sitter på skype med Mathilda och lyssnar på gamla låtar från Lilla melodifestivalen, NOSTALGI!

Skoltidning

Idag har vi jobbat med skoltidning hela dagen, skönt att slippa vanliga lektioner! Förutom det är det ju internationella kvinnodagen idag, och det allra viktigaste...
FET-TISDAGEN! (Alternativt fettis-dagen)
Jäkligt starkt argument för att gå på NEG- hela skolan bjuds på semlor :D Goda sådana dessutom!

Justja, var ju i stockholm igår. Det var lite ovärt men ändå kul att komma iväg nånstans även om det bara var en dag, lite trött på den här stan faktiskt. Bussen gick som redan nämnt kvart i åtta och vi fick när vi kom fram veta att vi hade över en timmes ledig tid att spendera i ett cafe i DN-huset... Sen kom snorungarna som åkt med bussen tre kvart senare, de skulle gå på samma runtvisning som oss! Så det kändes ju lite segt. Iallafall, gjorde inte så mycket där, fick designa en egen tidningssida vilket var lite kul :) Sen bar det iväg till riksdan så hastigt att vi knappt hann äta lunch, bra planering där. Men man ska ju inte klaga. Det var iallafall kul att vandra runt i samma korridorer som självaste reinfeldt. Politikerna har en hyfsat flashig arbetsplats!

Nu har jag precis hjälpt brorsan att fota han och hans kompisar till deras UF, de ska göra en skiva med några av nyköpings band. Bra ide tycker jag! Har funderat över vad jag ska göra för projektarbete men det känns som att det är ett tag kvar. Kommer nog på nåt :)

Bbye!

Promenad

Sagt och gjort, kom nyss hem från min promenad, en lång sådan. Drygt två timmar var jag ute och gick. Med endast musik och mina egna taknar som sällskap. Gick till bryngan och vidare till labro ängar. Det är så fint där. Likaså minnena därifrån. Gick ända till sjösa gård där jag bodde när jag var liten. Kändes så konstigt att se huset från mina minnen där jag bodde, och gå på samma vägar som jag gått på så många gånger.

Tråkigt

Gud vad jag känner mig asocial! Sitter i mitt rum och pratar med Mathilda på skype, fast hon ska snart åka och träna. Det är jättefint väder ute iaf, kanske skulle ta en promenad. Imorgon ska vi till stockholm, bussen går från skolan kvart i åtta... Inte så kul men det blir nog kul när vi kommer dit! Ska till DN-huset och sen vidare till riksdagen. Vi funderar på att rymma iväg till stureplan en kortis, tror inte att de märker något!

Nu ska jag äta något, hörs!

Cleanin' ma rooom

Är det bara jag som är konstig, eller kan ni också tänka på engelska ibland? Ibland kommer jag på hur man säger nåt på engelska innan jag kommer på vad det heter på svenska! Skumt?

Iallafall, jag städar rummet just nu, fast egentligen borde jag väl gå ut. Typiskt svenskt att ha dåligt samvete för att man inte går ut så fort det blir soligt haha! På tal om vädret så började det helt plötsligt små-hagla för en stund sen, det snöade men jättefort så det såg ut som det regnade! Slutade dock efter typ fem minuter. Ibland är vädret allt knepigt.

Efter regn kommer solsken säger man ju, och det stämmer faktiskt. Nu pratar jag inte om vädret (även om det var ganska så klockrent när jag kommer och tänka på det?) utan om humör. Har vart en jättejobbig vecka, inte haft så mycket att göra egentligen men jag har nog aldrig varit så förvirrad och trött i huvudet under typ tre dagar i sträck på väldigt länge iallafall. Nu har jag sovit, våren är på väg och jag är inte ett dugg stressad över nånting. Chill-vecka väntar med stockholms-besök på måndag och skoltidning tisdag-onsdag :) Fyra seriösa lektioner på en hel vecka (om man räknar psykologin som seriös haha!). Inte illa!

Ska träffa Andi sen, blir lite lördagsmys ikväll :D

Puss <3


LÄNGTAR <3

Maria filosoferar (del 2)

Det här kanske kommer låta konstigt, man jag har tänkt på en sak (surpriise!). Tror att jag har skrivit om det här förut men jag tänker på det ganska ofta. Jag har inte varit på så många ställen i sverige men jag tycker svenskar i allmänhet lägger sig i vad andra gör för mycket, på ett sätt. Ska förklara så ni inte missuppfattar mig. Nu menar jag främlingar. När jag var ute för några veckor sedan, gick och fotade med min digitalkamera så tog jag kort på ett träd vid vattnet. Bakom mig kom en mamma med sitt barn gåendes, och när jag hade tagit kort och vänt mig om så stirrade både mamman och barnet på mig som om jag var värsta freaket, fast jag bara hade stått helt stilla och tagit kort på ett träd. Så fort jag mötte deras blick tittade de bort och fortsatte gå. Samma sak gäller om man bara är ute och går, när man går förbi någon så kan de verkligen stirra på en fast man inte gör något speciellt. Tänk om de här personerna, istället för att "dölja" att de tittar på en, istället ler mot en? Ibland får jag för mig att jag vill gå och sjunga, men tänker att "nej, det måste ju se jättekonstigt ut!". Vi svenskar är alldeles för rädda för att sticka ut och för att se konstiga ut. Och om någon gör det så glor man bara eftersom man inte har nåt bättre för sig. Tänk hur stel och tråkig vår omgivning är, om man tycker att en sån liten grej är så spännande? Om jag vill gå och sjunga när jag är ute och går, ska inte jag få göra det? Varför är det så konstigt, det skadar väl ingen? Det är väl tvärtom ganska trevligt istället för att man inte bara går och är tråkig.

På ett annat sätt tycker jag att man lägger sig för lite i andras liv, till exempel säger man aldrig hej till främlingar när man är ute och går eller på bussen. Men att bara glo på någon, det är helt okej för man känner ju inte personen. Varför kan man inte bjuda på ett leende istället? Det skulle ge en så himla mycket trevligare tillvaro, tänk dig att få ett leende av alla personer du möter!

Så här blev bilden iallafall ;)

Blev lite flummigt inlägg men ibland när man kommer och tänka på något är det kul att skriva av sig. Förhoppningsvis förstår ni vad jag menar!

Boy's dont cry

Åååh jag blir helt kär! Inte i honom, han ser ut som en barnunge(även om han är äldre än mig haha!) men i hans röst! <3

Tycker att musikvideon förstör lite men lyssna på låten, så himla fin!

Åååååååh!

Orkar inte, får panik snart! Ett jäkla ämne hit och dit borde ju inte vara så viktigt men det känns som hela mitt liv hänger på det :( Vill inte göra nåt jäkla val, kan de inte bara bestämma åt en?

Imorgon ska jag till tandläkaren tio i åtta eller nåt :( Klockan är elva nu, jag är inte trött och jag kan inte bestämma mig. Vad kul allt känns.

Förlåt för mitt ryck men jag vill bara sova. Bloggar imorgon så får vi se vad jag valde.

"Pluggar"

Sitter och "pluggar" med Klara, inbillar mig att jag bara har franskan till imorgon så det är ganska lungt faktiskt :) Skönt! Hon har däremot kemiprov imorgon så jag fungerar väl som moraliskt stöd eftersom jag inte läser kemi än. Själv försöker jag bestämma de här jäkla valen som ska vara inne imorgon, har bestämt mig för att läsa biologi B. Nu är frågan om jag ska orka med samhäll B eller om jag ska ta mediekommunikation istället, som verkar betydligt roligare.

Nu ska vi käka :) Pussss


Cooola tjejorr

It's the climb

Sitter med valen inför tvåan, det är verkligen svårt att bestämma sig. Ingen stor grej egentligen, men när jag håller på med områdeskurser, behörighet och grejer så blir jag bara mer osäker på vad jag vill bli. Jag börjar fundera över min framtid och mig själv, och ju mer jag funderar desto mer tveksam blir jag. Jag har ingen aning om vad jag vill bli. Eller ja, egentligen har jag ju det. Ungefär. Men dit kommer jag aldrig nå. Undrar om det är så för många? Man ignorerar sina drömmar för att de är för orealistiska eller för att man helt enkelt tänker att man inte räcker till? Eller så vågar man inte satsa. Tänk om man kunde titta in i framtiden, se var man var då. Och vart man var på väg.
I can almost see it
That dream I'm dreaming but
There's a voice inside my head sayin,
You'll never reach it,
Every step I'm taking,
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking but I
I gotta keep trying
Gotta keep my head held high

http://www.youtube.com/watch?v=NG2zyeVRcbs

Update

Kunde verkligen inte sova igår, var så jääkla trött idag! Så jag gick faktiskt och lade mig när jag kom hem. Sov i en timme typ, blev dock inte piggare utan tvärtom har jag bara degat runt. Hur ska jag komma igång med skolan igen? Har ett stort samhälls/svenskaarbete att göra + massa smågrejs och det kommer bara nytt hela tiden. Vet inte hur många gånger jag har klagat över skolan på bloggen men det är det jag går och tänker på största delen av tiden...

Pusspuss

RSS 2.0