Darling I'm coming home

Ett litet mysigt klipp innan det är dags för sängen. Godnatt!
(Här kan ni se när dom var med i Ellen DeGeneres Show och sjöng den här låten, flickan är så grym söt!)

Träningsrapport, check!

Är typ klar med konditionsrapporten, såå skönt att få den ur vägen! På tal om träning så ska jag och Andrietta testa på att gymma på hälsomagasinet den här veckan! Får se om vi fortsätter, om man köper ett gymkort kommer man ju vilja utnyttja det så då blir det träning för hela slanten! (Typ)

Nu ska jag kolla på idol, kvalveckan börjar ju idag! Puss

Sköna screenprints del 5

Hittade på någon random blogg. Gulligt att personen lägger in "någon annan", så man får välja liksom.

Sköna screenprints del 4

Tyvärr Frida.

Helg!

Jaha då var det lördag igen. Ska iväg om en timme och kolla på vad jag tror är säsongens första innebandy match i allsvenskan för Onyx A-lag eller nåt sånt, där min bror ska vara med! Ska bli intressant, har inte sett en innebandymatch på flera år men nu är det ju på lite högre nivå också. Sen blir det väl lite kemiplugg och rapportskrivande.
(Random google-bild)

Nu ska jag hoppa in i duschen, ha en fin dag! <3

Balsammetoden del 2

Det här med att hitta rätt balsam kan ju vara knepigt så jag tänkte hjälpa er på traven lite om ni är nyfikna och vill testa balsammetoden!

Det man ska undvika är ju först och främst 1. ämnen som inte går att få bort utan SLS och gör håret mer flottigt och 2. uttorkande ämnen. På lockig.se finns en checklista över vilka ämnen som är "förbjudna", men kortfattat:

1. Silikoner (t ex Dimethicone, slutar oftast på -cone eller -xane) och mineraloljor (t ex Paraffinum Liquidum)
2. Sulfater (t ex Sodium Laureth Sulfate) och uttorkande alkoholer (tex Alcohol denat.)

Det är en fördel att känna till de vanligaste ämnena så man lätt kan se på innehållsförteckningen om ett balsam är godkänt.

Vad behöver man nu då? Innan man börjar med balsammetoden måste man tvätta håret en sista gång med ett schampo som innehåller SLS för att få bort alla silikoner och mineraloljor man redan har i håret, sk "sista-schampo"(ska såklart inte innehålla de ämnena). Sen använder de flesta  två olika soters balsam, ett tvättbalsam och ett mjukgörande eftersom vissa balsam kan kännas för oljiga/mjukgörande för att göra håret rent med. Då kan man först tvätta håret med ett mindre mjukgörande balsam, vilket ofta är de lite billigare, för att sedan ha i ett lite mer återfuktande balsam. (Det mjukgörande kan även fungera istället för produkter för att lockarna ska hålla bättre!)

Här kommer några tips på produkter som är ganska lätta att få tag på! Har fått tipsen från lockig.se, har bara testat några men de verkar bra!

Sista-schampo:
  • Coop X-tra/Änglamark Schampo
  • ICA Lively/Sensitive/Wild Schampo
  • L'Oréal Elvital Volume Non-stop
Tvättbalsam:
  • coop x-tra
    Coop X-tra balsam- använder jag!
  • Barnängen Creme Volym balsam
  • New Spa balsam (city gross)
  • Naturelle balsam
Vårdande balsam
  • änglamark?
    new spa?
    åhlens?
    naturelle?
    neutral?
    oliv balsam?
    Garnier Fructis Strengthening Conditioner Nutri-repair
  • Garnier Respons Conditioner Avocado Oil and Shea butter
  • TRESémme Naturals Nourishing Moisture Conditioner
Det är väldigt olika från person till person vilka som är vårdande/mjukgörande balsam och om man behöver båda, det här är bara förslag!

Inpackning:
  • Oliv Naturell hårinpackning
  • L'Oréal Elvital Nutrigloss inpackning
LYCKA TILL!

Balsammetoden del 1

Tänkte skriva lite om balsammetoden. Har redan berättat en del här på bloggen men tänkte jag kan förklara lite mer vad det går ut på, varför man ska börja med det mm. Många tycker ju att det här med balsammetoden verkar konstigt, "hur kan håret bli rent utan shampo?" osv. Gör er själva då en tjänst och läs!

Först och främst så kan alla använda balsammetoden, inte bara vi med lockigt hår. Anledningen till att det är vanligast är att lockigt hår naturligt är mycket torrare än rakt. När det torkas ut orkar det inte locka sig på något snyggt sätt. Och dessutom, vilket gäller för alla hårtyper, blir det frissigt, flygigt och livlöst.

Problemet med schampo är att det innehåller sulfater(kan t ex stå som Sodium Laureth Sulfate i innehållsförteckningen, brukar kallas SLS) som är väldigt uttorkande och sliter på håret. Ni kanske har hört att shampo öppnar hårstråna och rengör, inpackning återfuktar och balsam stänger hårstrået. Hårståna har ett fjällskikt och det stämmer att shampo öppnar upp det (samma gäller värme, dvs varmt vatten, platttänger, hårfön mm) och varje gång det öppnas sliter det på håret. Det många balsam gör är att lägga som en skyddande hinna utanpå hårstrået som gör att håret ser glänsande och mjukt ut, men under hinnan är håret fortfarande lika slitet. Det är först och främst silikoner och mineraloljor som gör det här och de går bara bort med shampo som innehåller SLS. Håret upplevt flottigt och kladdigt om de inte tvättas bort och därför tvättar många håret alldeles för ofta, vilket gör att håret också blir fett snabbare eftersom det blir uttorkat och hårbotten blir irriterad och måste producera mer fett. Det blir liksom en ond cirkel. Alltså, vad många gör är att tillföra konstgjorda ämnen som gör att håret ser fint ut på ytan och därefter använder jätteuttorkande ämnen bara för att få bort dem som gör att håret blir slitet och livlöst.

Balsam innehåller fettlösande tensider precis som shampo, men de är inte alls lika uttorkande som sulfater och de öppnar inte upp fjällskiktet. Faktum är att det inte finns någon anledning att öppna upp fjällskiktet om man inte använt produkter som går in in hårstrået, som t ex silikoner gör.

Alltså, genom att undvika ämnen som silikoner och mineraloljor behöver man inte använda uttorkande shampon utan det räcker gott och väl med balsam för att tvätta bort det naturliga fettet som bildas för att skydda hårbotten. Håret blir rent och mjukt och det bästa är att eftersom hårbotten blir mindre stressad och inte behöver producera lika mycket fett som när den torkas ut av shampot, behöver man inte tvätta håret lika ofta! Dessutom, för oss med lockigt hår, blir lockarna mycket finare och mindre frissiga!

När man känner till det här och har börjat med balsammetoden känner man verkligen hur naturligt rent och friskt håret är och hur onödigt och konsgjort det är med balsam som innehåller silikoner.
Allt det här och mer står på lockig.se :)

Moves like jagger

Dagens låt! SHIT vad bra den är, man vill ju bara hoppa upp och dansa som en galning! (Åter igen, hur fasen hittar man på en sån awesome låt?)


Onsdag

Läängesen jag faktiskt skrev någonting här på bloggen. Idag slutade jag innan lunch (vilket jag för övrigt gör resten av veckan, oohh yeah!), jag och mamma köpte med mat från chili nam nam, MUMS! Nam nam mix in my <3 Skönt med kort dag, är riktigt segt i skolan nu för tiden. Hur kan man vara så skoltrött en månad efter att vi börjat? Om det inte vore för alla asbra tv-program skulle jag nog inte överleva. Typ Idol, Svenska hollywoodfruar, Robinson mm. Det nya med Christine Meltzer, "Partaj" är också sjukt roligt!

Det var dagens uppdatering. Kör dagens låt i nästa inlägg :) Pusss

Sköna screenprints del 3

Kollade igenom mina bilder och var tvungen att lägga upp den här också. Jag råkade pausa precis i fel millisekund och så kul det såg ut haha! Tänkt vad hemskt om någon skulle göra så mot en själv... Anledningen är iallafall att jag idag på väg till matsalen såg Jeppes dubbelgångare, läskigt likt var det! Det roliga var att jag typ började garva bara av att se honom hahaha, fatta om det hade varit han på riktigt!
Så här snygg är han i vanliga fall!


Sköna screenprints del 2

Får bli ett litet inslag här på bloggen, har som vana att screenprinta underliga grejer som kommer upp på internet... En del roligare än andra. (Ja, har faktiskt en del 1)
Ja, jag vet att spotify inte har funnits i USA innan. Men jag tycker ändå att det är himla kul att kunna sitta i lilla Sverige och tänka "vafan, det har vi ju haft så länge som helst" när Justin Bieber kommer med något helt nytt och exklusivt.

17 år, 17 år i stadeeen

Igår fyllde världens bästa Klara år! GRATIIIIIIIIS(igen)! <3

Quelqu'un ma dit

Hörde den här låten inne på Indiska och var tvungen att sound-hounda den för den var så sjukt fin. Sånt händer inte ofta, att man riktigt fastnar vid en låt första gången man hör den. Musikigenkänningsprogram är verkligen en grym uppfinning!


Det är något speciellt med en del franska låtar. Det låter så himla mysigt bara.

WE PARTY ROOOOOCK!

En av årets tyngsta låtar, utan tvekan. Jag vet, den är "gammal" men jag måste ändå lägga upp den. Kolla på musikvideon, SÅ SJUKT JÄVLA BRA!


2011 har hittills bjudit på många bra partylåtar! Några till:

Swedish House Mafia – Save The World (Radio Mix)
David Guetta – Where Them Girls At (feat. Nicki Minaj & Flo Rida)
Jennifer Lopez – On The Floor
Britney Spears – Till The World Ends

It's friday

Idag pallrade jag mig iväg till skolan för att i stort sett ha en lektion. Biologilabb aka kolla på ståndare och pistiller i mikroskåp(Vilket iof såg jäkligt coolt ut, som det mesta när vi labbar. Blir alltid lika barnsligt fascinerad över hur coola små saker ser ut på nära håll) och sen idrott aka poängräkning. Men aja, det var det väl värt för att känna att man inte är helt isolerad från omvärlden. Träffade Natalie lite senare, drog in till stan en stund och åt på citygrillen. Cyklade sedan hem till mig igen och jag fick en supersnygg sminkning! Tyvärr skulle vi inte ut eller något så det var väl lite onödigt kanske men sånt är ju alltid kul!

RSS 2.0