Naturkunskap!

Visste du att solens massa minskar med fem miljoner ton varje sekund? Nehepp.
Idag kom Klara hem till mig vid halv fem, vi pluggade naturkunskap fram tills halv tio med pauser för mat och allmänt prat. Riktigt mysig kväll, lite trött i huvudet dock.
Måste sova nu. Tack för ännu en rolig dag alla härliga människor på enskilda :)

Seg...

Var jättetrött när jag kom hem från skolan. Hinner tyvärr inte vara trött för jag har två prov i veckan. Blev glad när jag kom ihåg att jag fick godis av mormor i helgen som jag inte ätit. Upptäckte att hade Jonas käkat upp allt. Schysst kille.
Spelat piano ända sen jag kom hem, kan hela melodin nu :)
Måste plugga. Au revoir mes amis!

Första advent

Idag har jag pluggat och städat. Rolig söndag. På kvällen åkte jag med Jonas, Evelina, Mormor och Annika och lyssnade på juloratoriet i kyrkan där mammas kör var med. Mycket fint :)
Kom just på att jag inte har sovmorgon imorgon, åååååh jag som var så glad för att jag inte behövde gå upp tidigt :( Allt för nån jäkla föreläsning.
Förresten, jag har varit jätteduktig och lärt mig nästan hela melodin till världens finaste pianostycke! Ska öva vidare så kanske jag fixar basgången också :)

Ana gina show <3

http://svtplay.se/t/140131/ana_gina_show
Grymt program :D

Lördag

Klara dissade oss för The sims, haha. Men vi tycker om henne ändå. Jag och Natalie hade jättemysigt, spelade tjejmonopol och åt popcorn. Nu sitter jag och tittar på Robins, ska nog sova snart. Intresseklubben sprängs av överbelastning, huh?
Mamma julpyntade lite hemma idag, fick en ljusstake på mitt rum :)

Adventmys!

Åkte iväg typ vid elva till Culturum för att baka pepparkakor med Klara och Natalie! Jättemysigt var det, vi hjälpte små barn att baka :) Man får verkligen julkänsla! Har nästan fått tillbaka julkänslan man hade när man var liten, säkert tack vare snön och mysiga aktiviteter. Måste börja handla julklappar snart...
Nu är mormor här, mamma är och handlar just nu så jag kanske ska gå och vara lite social.
Ikväll ska jag träffa tjejerna igen, får se vad vi hittar på :)
Puss <3

Fredagskväll

Klara kom hem till mig en stund på kvällen. Bara en kort stund, men det gjorde ingenting. Såna vänner är bra att ha <3
Sitter och kollar på idol, dock är det paus just nu. Apropå Idol, gissa vad jag ska göra den 9:de december? Jo jag ska åka med skolan och kolla på genrepet till idolfinalen! Min naturkunskapslärare är gift med producenten så hon har fixat hundra platser för oss elever. Så himla roligt! Nu har jag något att se fram emot.
Imorgon ska jag baka på culturum med Natalie och Klara. Mormor kommer hem till oss också. Första advent på söndag, mamma ska sjunga i kyrkan. Kan bli en mysig helg.
Ps. Förlåt Bea och Mathilda för den dåliga uppdateringen. Jag ska bättra mig, lovar ;)

.

Ibland måste man följa sitt hjärta

Fixat foton

Har umgåtts med Klara på eftermiddagen, gick och köpte passepartouer, skrev ut bilderna och fixade. Nu har vi lämnat in dem på culturum :) Känns bra! Ska visa vilka bilder jag tog med sen :)
Ikväll är det matteplugg och läsning som gäller.
Yay.

Sunday bloody sunday...

Näerå. Idag har jag städat lite och tagit lite(massa) bilder med kameran. Har inte lärt mig så mycket än men det kommer :) Sen åkte jag hem till Klaras nya hus för för första gången. Vi ska vara med i culturums julutställning "Ungt foto" så vi kollade igenom lite bilder, har inte riktigt valt vilka jag ska ha med än. Iaf så får man en yta på 40x50 centimeter om man får ha hur många bilder man vill. Tror jag ska ha tre, en stor och två mindre. Eller nåt :) Så hjälpte jag henne att organisera sin garderob också. Som jag alltid sa till fritidsfröknarna och mamma när jag var liten, "Jag tycker om att hjälpa till!" Haha, sött va?
(Liten nackdel med systemkamera: Bilderna tar evigheter att ladda upp...)
Sovmorgon imorgon dårå! Barabababaa i'm lovin t (Y)

Systeemkamera!

Love it! Shit vad fina bilder det blir :)
Öppet hus på skolan idag, lite ovärt att gå upp klockan sju på en lördag. Speciellt när man måste springa till bussen. Men man får ju en biobiljett. Och en toppenfin t-shirt (Y)
Juste, var hos Bea på födelsedagsmiddag igår! Väldans trevligt, alla klädde ut sig till artister och jag var Beyoncé (inte så lyckat kanske men tänkte mest på håret) ;) Gäster var jag, Andi och Mathilda från klassen och hennes gamla klasskompisar Therese, Cissi, Moa och Katrin. Rolig kväll vare, och gissa vad jag, Andi och Mathilda gav Bea i present?
  • Nio små russinpaket, alla inslagna
  • En falukorv
  • Ett assnyggt glas där det stog "Sexy bitch" i strass
  • Dvd med bananer i pyamas
Andra presenter var till exempel pruttlera och presentkort på mcdonalds. Hon vart jätteglad! :D
Grattis igen Bea!! <3
Choklaaad :D

Stress...

Äntligen, no more samhällsplugg! Nu ska jag bara göra färdigt mitt powerpoint-arbete, plugga franskaglosor, skriva ett tal och ett referat och göra färdigt två plancher, sen är jag ledig! (Iallfall i några dagar...)
Det är ju mycket på gymnasiet, mer än jag trodde det skulle vara. Men egentligen handlar det om att prioritera. Man bestämmer själv hur mycket tid man vill lägga ner på skolan. Nu i början har jag ägnat mycket tid till plugg, och jag måste säga att det har lönat sig. Men det var också längesedan jag träffade kompisar efter skolan. Så småning om måste jag nog försöka få lite bättre balans, så jag inte stressar ihjäl mig! Det känns inte som att jag har någon tid över alls taget nu, men somsagt, man bestämmer själv hur mycket man vill prioritera skolan!
Jag har fortfarande inte packat upp kameran, ska göra det när jag känner att jag har tid, typ i helgen. Längtar verkligen! :D
Nu ska jag fortsätta med min powerpoint om grymmaste Black eyed peas ;) Back to (monkey)business!

Äntligen!!

Gissa vem som har köpt en systemkamera? Inte jag iallafall...
Haha skojar klart det är jag! :D
Sista bilden jag tar med den här kameran kan jag ju säga!

Shalom!

Åh vad jag saknar min gamla klass. Ta inte illa upp s1b, ni är grymma! Men vad kul vi hade de tre åren, när vi inte var splittrade utan en stor klump. Går fortfarande runt och säger shalom, haha!
9f in my ♥
Nu ska jag plugga samhällskunskap tills jag ska sova. Yay...

Aujourd'hui:

Jag känner att jag är väldigt inne på franska just nu! Pratade mycket i Paris(mest med mamma). Nu tänker jag tillochmed på franska ibland...
Iallafall. Idag är en såndär typisk tråkig söndag. Vaknar sent, frukost framför datorn och Idol som jag missade i fredags, sen satte jag igång med samhällskunskapen. Gud vad skönt det ska bli på onsdag när det är över. Så tänker man alltid, fast sedan kommer fem nya grejer. Ingen vila när man går på gymnasiet! Men jaja, man ska inte klaga, vi är lyckligt lottade som bor här i Sverige och får gå i skolan och lära oss saker helt gratis!
Viktor kommer iallafall hit om en stund, så det är inte en helt bortkastad dag <3
Här får ni en random bild bara för det :)
Jag vill ha min systemkamera nu! Vad är det för fel på expert, beställde den för flera veckor sedan?

Begravning

Igår var jag på farmors begravning i Linköping. Hela släkten var samlad, förutom min kusin Marielle som tyvärr bor i USA och inte kunde komma. De hade gjort jättefint med blommor runt kistan, blev tårögd bara av att det var så vackert. Sången gick bra och alla sade att det var fint, så det är jag jätteglad för. Det var så skönt att få ta farväl av farmor på riktigt med alla nära och kära, tänka tillbaka på alla minnen och den underbara farmor hon var. Det var en jättefin begravning. Och det var hon verkligen värd.
Så trevligt att träffa alla fastrar, farbröder, kusiner och kusinbarn. Det är när jag träffar alla som jag påminns om att alla finns där förutom pappa. Men de har det nog bra där uppe nu, alla tre.
<3

Jag har varit duktig idag!

Pluggat typ fjorton sidor samhällskunskap idag! Plus franskaglosor och att jag har övat kornett som jag inte är så duktig på att komma ihåg... Riktigt stolt över mig själv (Y)
Imorgon ska vi ha nån skum skrivuppgift om vår engelskabok, ingen vet riktigt vad vi ska göra... Men det löser sig nog.
Förövrigt så är jag alldeles för onyttig. Åt på McDonalds i går OCH i förrgår, och idag köpte jag choklad på pressbyrån (det var ju faktiskt två för 20!) bara för att. Ajdå...
Nej, nu ska jag var duktig och lägga mig tidigt så jag hinner läsa lite i svenskaboken också! :)
Godnatt!

Snöslask!

Äntligen ett ämne att skriva om! (Brukar ju mest skriva trams annars).
Usch, det känns som att det nyss var vinter. Det är för tidigt med snöslask!
Okej, en nackdel med att gå på NEG: Man måste gå fem-tio minuter till matsalen ÄVEN om det regnar/snöar!
Jag och Andrietta var dyngsura om fötterna, lämnade "svettmärken" efter oss över hela skolan. (Köp inte skor på skopunkten!) Samma när jag kom hem efter att ha gått i slasket från busshållsplatsen. Ja, idag åkte jag buss till skolan för första gången(på gymnasiet alltså). Verkligen skönt att inte behöva cykla till stan. Iochförsig går det snabbare och jag kommer typ bättre i tid, men ändå.
Hoppas snön försvinner så vi får ha höst ett litet tag till!
På fredag ska åka upp till Linköping. Det är farmors begravning, känns fint att träffa släkten och samlas för att ta farväl tillsammans. Jag ska sjunga i kyrkan, först solo då jag ska sjunga Marie Fredrikssons "Tro" och sedan ska jag och min kusin Natalie sjunga "Tears in heaven" tillsammans. Hoppas det blir fint!
Känns därför viktigt att jag blir frisk tills dess, går sådär. Kom som sagt hem med bortdomnade och blöta fötter och inatt hade vi ingen värme/varmvatten i huset. Det går bli te i mängder...
Var duktig och satte igång med samhällen när jag kom hem. Det var bra.
Puss <3
Lite gladare blir man när man hittar några roliga tidningar på köksbordet! :)
(Ja, jag prenumererar fortfarande på Frida...)

Kom nyss hem...

Var i skolan till halv sju idag! Hade utvecklingssamtal klockan sex, satt och pluggade med Bea tills dess. Är sjukt trött. Nu ska jag äta pizza.
Puss <3

Utdrag ur min spotify-lista

Pump it- Black Eyed Peas
Fix you- Coldplay
Isn't it obvious- Erik Hassle
Kiss me- Sixpence none the richer
Buffalo soldier- Bob Marley&The Wailers
Greetings from space- Amanda Jenssen
Hello seattle- Owl city
Lemon tree- Fool's garden
Who says- John Mayer
Don't stop believing- Journey
17 år- Veronica Maggio
Alors on dance- Stromae
Loosing you- Dead by april
Put your records on- Corinne Bailey Rae
The drugs don't work- The verve
Non, je ne regrette rien- Edith Piaf
Only girl- Rihanna
Sunday bloody sunday- U2
These words- Natasha Bedingfield

Musiksmak- Blandat :)

Club nordic!

Det var asroligt igår :D Först hemma hos Henny, massa från gamla klassen kom och vi hade jättekul. Sanna och Hugo kom också och vi snackade gamla sjösa-minnen haha :) Vid nio någonting drog vi oss iväg mot träffen där vi dansade hela kvällen :D
Tyvärr glömde jag kameran hemma men bilder finns på Hennys facebook ;)
Känner mig inte så bra idag, får nog stanna hemma och plugga. Har inte gjort det på hela lovet så det är väl dags nu... Back to the real world!

Club nordic ikväll!

Kommer bli så himla kul ikväll! Först träffa massa roligt folk hos Henny och sen drar vi iväg till träffen :D Har precis varit på stan med Henny ett tag, blev inhandlat strumpbyxor och halsband :) Nu ska jag fixa mig, drar hemifrån typ kvart i sex. Taggad!
Ska försöka ta lite kort ikväll också ;) Hörs imorgon!

God morgon!

Fasen, är fortfarande förkyld. Och har ont i nacken. Inte roligt! Tänkte försöka ta mig in till stan sedan, behöver låna en bok till svenskan och kanske hitta något till ikväll. Eller så struntar jag i det och pluggar samhällskunskap som en gnu hela dagen. Det kanske får bli så...
Jaja. Frukosttiime!

Fredagsfunderingar.

Har spenderat dagen med att titta på massa roliga tv4-program. Robinson, parlamentet, berg flyttar in mm. Brukar inte hinna kolla på dessa på tv, inte så viktiga men jag tycker att de är kul program. Många tycker att såna program, inklusiva typ Idol och Let's dance, är meningslösa program med dålig kvalité och att man ska kolla på typ dramaserier och sånt istället. Det är "bättre" tv. Men vem bestämmer det egentligen? Alla har väl olika smak, eller hur?
Jaja iallafall så har jag knappt gjort något vettigt idag, bara städat undan lite. Har skitont i nacken, ingen aning om varför? Hoppas iallafall det går över tills imorgon. Har bestämt mig för att inte följa med till stockholm, blir lite stressigt och så känner jag mig ju inte riktigt bra. Men jag är riktigt pepp för imorgon kväll! Har dock ingen aning om vad jag ska ha på mig... Men det fixar sig nog ;)
En sista fundering, var fasen är min systemkamera? Får ringa imorgon...
Nu ska jag fortsätta kolla på Idol! Bbye :)

Bilder :)


Nu är jag hemma :D

Det var jättehärligt i Paris! Första dagen kollade vi mest runt lite i området, köpte faktiskt en jacka på en tjusig liten boutique utan namn ^^ På kvällen åt vi på en mysig restaurang :)
På onsdagen blev det shopping, köpte dock bara en tröja och en väska pga vikten... Vi stannade också till på ett Ben&Jerry's-café och åt glass, mums! Hade ont i fötterna efter att ha gått runt i Paris en hel dag, men det var det värt :) Åt på en lite skum restaurang på kvällen, men maten var jättegod!
Igår åkte vi till Eiffeltornet och Champs-Élysées! Fast när vi kom till Champs-Élysées var hela vägen avspärrad för att Kinas president skulle komma dit. Det var precis när vi skulle ta Metron till flygbussen, men det gick inte att komma dit. Bra tajming där! Så vi fick vänta ett tag men sen åkte vi iväg mot flyget hem!
Lägger upp bilderna senare :)
Just nu sitter jag och hostar, jag blir aldrig frisk! Måste bli bättre tills imorgon, då ska jag till stockholm och träffa släkten. Vi ska gå till morfars grav, det brukar vi göra varje år på allhelgonahelgen. Och på kvällen är det ju Club Nordic! Längtar :D

Frankrike!

Imorgon åker jag till Paris! Ska bli så himla roligt att åka till Frankrike igen, har varit där typ fem gånger tror jag, var några år sedan nu. Åker med mamma, vi ska typ gå runt, shoppa lite och bara njuta av allt franskt :) Ska försöka öva lite franska också ;)
Hörs igen på torsdag!
Bilden ser jättegammal ut, tagen med en engångskamera sist jag var i Paris 2003 :)

When I look at you

Låten är från "The last song", den är så himla fin! Har gått och sjungit på den hela dagen, älskar att spela piano till den(även fast jag inte är så duktig). Jag tycker faktiskt att Miley Cyrus är grymt bra. Vill också kunna sjunga så fint!


RSS 2.0