Bästa julkalendern!

Åååh jag hittade alla avsnitt av julkalendern Dieselråttor & sjömansmöss från 2002 på youtube! Jag kommer verkligen ihåg hur jag alltid längtade tills nästa avsnitt. Frågan är om man verkligen vill se det nu när man är äldre, magin försvinner på något sätt nu när man ser det från helt andra ögon, också nu när det ser så otroligt gammalt ut jämfört med dagens tv. Men det är ändå underbart. Hade dessutom datorspelet som var det bästa som fanns vid den tiden. Nostalgi på hög nivå!
Vill ni som är födda på 90-talet på en riktig nostalgitripp eller vad det kallas, gå med i gruppen "om du minns detta växte du upp i slutet av 90-talet" på facebook!

Vem är gud?

Har ni tänkt på att jättemånga svenskar i alla åldrar svarar nästan exakt likadant när de får frågan "Tror du på gud?". Nämligen:

"Jag tror inte att gud är en gammal gubbe som sitter på ett moln, utan mer någon sorts kraft."

Det har iallafall jag hört tusen gånger haha! Alla vet ju att svenskar i allmänhet inte är speciellt kristna. Men det känns som att vi svenskar är väldigt bra på att komma med kreativa svar för att slippa ta ställning, vi ställer oss lite mittemellan liksom. Man bryr sig egentligen inte så mycket det där med gud men det är en sån fråga man måste ha ett svar på. Visst, det finns ju en poäng i det svaret men jag tycker det är så himla kul när man gång på gång hör samma grej, som om de hört någon säga det och tänkt "oj vilket bra och orginellt svar, det kör jag på"!


Förövrigt så älskar jag sättet barn kan vara helt ärliga, typ som killarna i början, sånt borde man våga göra mer. Och vem vet, bakom ett svar som "nä, jag har ju faktiskt inte sett honom" kanske det finns mer än ett barns okunskap. Vuxna tror alltid att de kan berätta för barn hur saker ligger till, typ "såhär är det, gud är ingen människa". Men faktum är att ingen kan vara helt säker på något, speciellt inte om såna här saker. Tvärtemot har ju barn en fördel, de har ett sätt att tänka som försvinner i takt med att man växer upp. Helt opåverkat och bara baserat på det man själv upplevt. Lite synd synd att man inte tar tillvara på sånt utan skrattar bort det.

Breaking dawn part 1

Har blivit helt såld på Twilight-filmerna över en dag! Har sett de två första innan och tyckt att de är helt okej, hyrde iallafall Eclipse idag och hann precis se den innan jag och Andi cyklade iväg och såg Breaking Dawn. Jag måste säga att båda filmerna är helt sjuukt bra! Är verkligen helt förtrollad av dem, man blir så inne i dem när på raken också. Funderar faktiskt på att läsa böckerna, lite knasigt nu efter att ha sett filmerna, alla andra läste väl böckerna för tre år sen eller något sådant haha. Men för att jag självmant ska läsa en bok så ska den vara riktigt bra, och jag har en känsla av att de här är det!

Iallafall, har ni inte sett Breaking Dawn än så SE DEN! Den går för övrigt på Sveriges största bioduk, vet inte hur många gånger jag påpekade hur sjukt stor den är haha men det är faktiskt riktigt coolt! (Mindre kul dock att sitta bredvid två småtjejer som aldrig kunde sluta prata eller garva, vid helt fel tillfällen dessutom. 15-årsgräns på fler filmer, ja tack!)


Gör en tant glad!

Jag var och fikade med Andrietta häromdagen, och när vi var påväg ut och jag öppnade dörren såg jag att en tant också skulle ut, och höll upp dörren åt henne och två till. Då blev jag påmind om varför det lönar sig att vara artig och trevlig mot människor, för som hon lyste upp(innan såg hon ganska besvärad ut) och det leendet hon och hennes väninna gav mig medan de sade "tack" var så varmt och genuint att det gjorde min dag. Tänk att något så litet kan få någon att bli så glad och en själv att må så bra inombords, och allt jag behövde göra var att hålla upp dörren några sekunder extra. Tänk om alla orkade anstränga sig lite extra någon gång ibland bara av den anledningen. Låt oss vara ärliga, flera gånger per dag kommer tillfällen så man vet att tillvaron skulle kunna göras mycket trevligare bara man tog sig utanför sitt bekvämlighets-tråkighets-svenneskal. Man står bredvid någon och väntar på bussen, du ser någon som har jättefint hår och blir bara sur för att du har en dålig hårdag eller man ser att personen som sitter i kassan verkligen ser ut att ha en dålig dag och du är precis lika tjurig tillbaka. Vad är vi rädda för? Att vi ska ses som konstiga? Att det ska bli jobbig stämning? Eller är vi helt enkelt bara lata? Jag har iallafall känt att även om den tjuriga personen i kassan inte blir gladare av att du är glad så känns det ändå bra att veta att personen antagligen känt sig lite bättre av att få ett leende mot sig. Såklart orkar man inte alltid vara trevlig och glad men jag tror att vi tar den lättaste vägen och går runt och är tråkiga oftare än vi behöver. För det kostar trots allt inget, man förlorar inget på det, ett leende kan man mycket väl ge bort till någon som ser ut att behöva det. Just tanter tycker jag ofta är väldigt tacksammma över att man är artig, kanske har de fördomar mot oss ungdomar att vi är stökiga och dryga. Testa nästa gång du får tillfälle att visa dig från dig bästa sida och få någon att bli lite gladare. Det är iallafall dagens tips från mig.

Resultatet!

Före:


Efter:

Nu var det färgat!

Har precis färgat håret och jag är faktiskt jättenöjd! Fortfarande lite blött så jag får se hur det ser ur när det torkat ordentligt, lägger upp en bild så fort jag tagit en!

Vem har sagt att hösten är mörk och grå?


Dags för ett blogginlägg!

Idag var en riktig mys-torsdag, blev inte speciellt mycket gjort alls haha. Förutom på eftermiddagen då jag, Elisabeth och Klara satt kvar och gjorde färdigt vårt fransakarbete tills skolan var nästan öde. Men att sitta i datorsalen med sköna enskildingar är ju alltid trevligt! Efteråt blev det en tur på stan och fika på coffehouse. Som sagt, mys-torsdag!

På hålet gick jag och Emma ner på stan, och jag köpte hårfärg! (Eller ja, intensivtoning). Har tänkt färga/tona håret jättelänge och nu har jag äntligen tagit mod till mig. Visst, det är ingen jätteförändring och eftersom det är toning så går det ju ur efter ett par månader, men eftersom jag bara har tonat håret en gång i mitt liv(vilket ioförsig knappt blev någon skillnad) så är det ju lite nervöst! Blev iallafall en lite mörkare brun färg, en aning rödskimrande. Hoppas det blir så också, haha. Har hört att det blir mycket mörkare än på bilden, men bara det inte blir svart eller lila blir jag nog nöjd. Är iallafall riktigt taggad på lite förändring!
(Den ser mörkare ut på bilden)

Ska man behöva tåla sånt här?

Ja, det här är ju trevligt att mötas av när man går in på youtube? Helt sjukt att vi blivit så härdade att de lägger in ett reklamklipp där en kille blir misshandlad högst upp på startsidan, visserligen är det animerat men det är  fortfarande inte speciellt trevligt. Tänk hur många barn som går in på youtube? Nu är det ju så att många inte är så känsliga, inte ens barn eftersom det har blivit så sjukt vanligt med våldsamma krigsspel och filmer i alla åldrar. Men jag vet att jag hade jättesvårt för sådana tv- och datorspel när jag var liten och var väldigt känslig för våld överhuvud taget. Ska det verkligen vara så, att stora företag eller samhället i allmänhet förväntar sig att barn klarar av att se sånt här? Och vad är det som säger att tonåringar och vuxna inte kan vara känsliga för våld? Det här med youtube var bara ett exempel som fick mig att reagera men sånt här möter man faktiskt för ofta i vardagen. Ska det verkligen vara så, att om man tar illa vid av att se sånt här ofrivilligt så får man skylla sig själv för att i dagens samhälle ska man kunna tåla sådant?

RSS 2.0