Vattenpärlor

Köpte dom på oxelö marknad, blev helt kär! Man kan t ex lägga ljus på eller plantera blommor i dem. Köpte blå också så kan man blanda!

The end of nyköpings gästabud

Har nu äntligen sett gästabudet, sista föreställningen som dessutom var en nattföreställning. Sjukt häftigt, bra och allt möjligt. Alla(nästan) är otroligt duktiga skådespelare och sångare och bidrog på sitt eget sätt. Är så glad över att ha fått jobbat med gästabudet! Blev påmind om min "dröm" att bli musikalartist. Det måste verkligen vara världens roligaste jobb.

Idag skiner solen igen, tänkte ta en tur till ica för att köpa frimärken till mina lönepapper som ska vara inne om några dagar. Är inte så sugen på att vänta till 26:e september på min lön...

För övrigt har jag nu köpt nya "godkända" balsam, ett tvättbalsam och ett "vårdande". Tänkte köra igång med balsammetoden på riktigt nu, eller åtminstone give it a try. Ska bara hitta ett godkänt "sista-shampoo"... Som sagt, går att läsa om på lockig.se ;)

Nu ska jag ut och fånga dagen! Puss och kram

Sista arbetsdagen

Nu har jag jobbat färdigt! Känns lite sorgligt faktiskt... Dom här tre veckorna har gått väldans fort. Kommer sakna alla trevliga människor och medeltids-atmosfären! Mitt första riktiga jobb och jag är jättenöjd :) Dock dröjer lönen en månad, inte så jättekul. Jag och Henny som skaffade sommarjobb för att ha pengar i sommar och så får vi inte lön förrän vi börjar skolan haha!

Ska iallafall tillbaka på lördag för att se nattföreställningen, ska bli kul att äntligen få se allt som vi bara har hört tusen gånger!

Enjoy it while you can

Läste precis igenom papprena till idrottsuppgiften vi typ skulle börja med på sommarlovet, och direkt kände jag hur skolångesten kom krypandes. Det är verkligen underbart med sommarlov, att ha absolut ingening man måste göra. Av någon anledning kan jag dock inte riktigt njuta av det, man tar det liksom som en självklarhet. Man blir så van vid ledigheten att man glömmer bort att det är just det här man längtar efter mitt i terminen när man har massa prov och inlämningsuppgifter. Det är just nu jag har sommarlov och jag kan göra precis vad jag vill.

Idag har varit en riktig slappdag, skönt men lite trist. Har iallafall ringt kommunen och nu är det bestämt att jag ska jobba tre dagar till för att jobba ikapp dagarna jag var borta. Ville inte det till en början men vad fasen, det är lätt värt det för att få lite mer lön. Har beställt lite grejer från nelly idag också, det var längesen! Alltid lika kul att nät-shoppa, hehe. Har dessutom gjort mitt hår en tjänst och läst på lite här, dags för nya vanor! När man ändå har lockigt hår varför inte göra något bra av det?

Nu ska jag sticka, ska cykla med Filippa och köpa godis och lite annat smaskens innan filmkvällen!
Puss på er!

Kaos

Sitter och tittar ut genom fönstret där himlen lyses upp av sjukaste blixtarna och man hör dundrande åska och regn som öser ner som aldrig förr. Samtidigt läser jag på aftonbladets hemsida om ett bombattentat i Oslo och hur 560 ungdomar på ett sommarläger på ön Utöya utanför Oslo utsatts för en man som sprungit runt och skjutit folk. Det är så sjukt, att något så hemskt kan hända där man minst anar det, när man minst anar det. Sänder en tanke till alla drabbade i vårt grannland.

Så jävla stark tjej

Det här har jag typ skrivit om förut men det här är en av de sakerna som upprör mig på riktigt. Jag är inget stort fan till Rebecca Black men hon är en riktigt stark person. Alla vet hur hatad hon är, folk säger att hon är ful, tondöv+massa skit bara folk inte har bättre för sig. Tänk er att lägga upp sin nya låt på youtube, spänningen och nervositeten. Att sedan se hur de negativa kommentarerna så fort den har lagts upp börjar rulla in i massor och det fortsätter sekund efter sekund. Det krävs mod av den här tjejen att efter hennes förra låt Friday lägga upp en ny singel. Det bästa är att den faktiskt har ett budskap, som jag gillar starkt. Många tycker nog att det är fånigt, det där med att inte ge upp sina drömmar och inte låta någon stoppa en men det är så jävla sant, synd att folk är så upptagna med att hitta på nya sätt att klanka ner på 14-åringen(ja, hon är 97:a!) att de inte ens försöker tänka på att det kanske har en mening även om det låter klyschigt.

Okej, hon kanske inte är världens bästa sångerska(även om hon är verkligen inte är tondöv). Men vem bryr sig? Gillar man henne inte, nej, då behöver man inte lyssna på henne. Det vansinniga är att istället försöker alla få henne att må så dåligt som möjligt. För vad? Att hon får göra det hon älskar att göra? Fattar ni hur fel det låter? Nästa gång är det kanske din tur, skulle du vilja att miljoner människor, så fort du fick en chans att leva din dröm, skulle vilja ta det ifrån dig?

Det här tycker jag faktiskt är beundransvärt. Här visar hon att hon inte bryr sig om alla som försöker trycka ner henne. Tänk så mycket skit hon har fått, men ändå kan hon se ljusglimten och njuta av att leva sin dröm trots allt hat. Spelar ingen roll om folk sågar låten, det här är hennes revanch.
Don't miss out on your chance, your life is in your hands. So take it just as far as you can.

Nattinlägg

Nu är det heeeeeelg! Så skönt, kommer inte behöva jobba på två dar. Sen är det bara en vecka kvar. Även om vi inte gör speciellt mycket på jobbet är man fortfarande jättetrött när man kommer hem. Nu ska jag sova men först måste jag få ut en liten, äcklig och sjuuuuukt störade fluga ur mitt rum. Visst är flugor bland det värsta som finns, speciellt när man verkligen är trött och så har man något som surrar runt ens huvud och dessutom tar sig friheten att sätta sig på en?

Natti!

Har nu suttit inne på borggården med Henny...

imag0220 (MMS)

Har nu suttit inne på borggården med Henny i fem timmar. Felix joinade för typ en timme sedan. Vi har typ spelat kort och ja, mest chillat. Finns inte så mycket att göra när man är dagsvakt. Jag är sjukt seg men Henny är hyper som vanligt, sitter och petar på oss hela tiden. Jobbig tjej. Vi tänkte iallafall gå och köpa glass efter jobbet. Sen har jag och Klara planerat att ta en löprunda, får se hur det går med tanke på att jag typ varit ute och sprungit en gång på ett halvår. Ska hyra sex and the city 2 också, vi har bara sett ettan så det ska bli kul! Nu ska jag fortsätta jobba. Känner mig nästan lite för effektiv... peace out!


Alors on part- en France!

Kvalitén är verkligen inte den bästa, systemkameran fick stanna hemma så digitalkameran följde med istället. Även fast jag saknade den ibland, till exempel i bergsbyn Evenos eller vid bergsfloden i Montauroux så tycker jag inte att kvaliten är det viktigaste i det här fallet.




Tillbakaaaaa

Nu var dett ett tag sen jag bloggade senast! Har börjat dissa internet på senaste tiden för roligare och viktigare saker, efter att ha varit fri(?) från internet i över en vecka känner jag faktiskt inget riktig behov av att sitta inne framför datorn när det är sommar och fint ute!
Uppdatering: Kom hem från La France i torsdags och i fredags hade jag min första arbetsdag! Jobbar som jag säkert skrivit förut med Henny på Nyköpings gästabud, faktiskt helt okej sommarjobb! Utomhus på vallarna, mycket folk och helt okej arbetsuppgifter, inte så stressigt heller. Skön omgivning helt enkelt, det är det viktigaste tycker jag! Ska mestadels stå och sälja smycken i "krimskrams-boden" men har också fixat lite runt scenen, plockat fram mat mm. Alltid kul att få se lite backstage också! ;) Nackdelen är dock att man får så konstig tidsuppfattning eftersom vi vanligtvis börjar dagen halv fyra och slutar runt halv tio, blir alltså inte så många ljusa timmar kvar efter jobbet! Trots det har de senaste dagarna bjudit på bl a minigolf och glass i hamnen och grillning med fint folk. Igårkväll cyklade jag ut med Henny, Filippa, Sandra, Viktor och Felix till tjuvholmen för bad och tältning. Årets första kvälls/nattbad tror jag, sjukt mysigt! Dock var vi bara fyra som tältade, vilket i och för sig var ganska tur med tanke på att det var äckligt varmt och trångt i tältet! Men trots bristen på sömn och mat var det ändå riktigt mysigt!

Nu ska jag försöka ladda upp lite bilder från frankrike, hörs snart!

Btw, om ni har lust att chilla så får ni lite hjälp på traven:
The Goo Goo Dolls – Iris
Kurt Nilsen – Rise To The Occasion
(Gamla och låter typ likadant, men fortfarande amazing låtar)

RSS 2.0