2012

Jag blev verkligen inspirerad av filmen igår. Den handlade om det klassiska budskapet att man vid nyår ska glömma allt gammalt och välkommna det nya med nya upplevelser och nya chanser. Det är det som är så häftigt med nyår, man känner verkligen att nu börjar ett nytt kapitel och det tänds en sorts glöd i människor. Det är spänning och förväntan, man kanske också osäkerhet. Man vet ju inte vad som komma skall. Kanske kommer något hända under det här året som förändrar hela mitt liv, något hemskt eller något jättebra, vare sig jag vill det eller inte. Kommer jag våga ta chanser och göra saker jag aldrig gjort? Vad kommer jag komma ihåg från 2012 om ett år? Det är en tanke som alltid slår mig vid det här tiden året. Om ett år, när jag läser den här texten igen, har jag ett svar på den frågan. Det är nästan lite läskigt att tänka på eftersom det är något bara framtiden, eller ödet om man tror på det, kan utvisa. Samtidigt vet man att det mina egna val och handlingar som kommer spela den största rollen. Det roliga är att ibland är det det man minst anar som är det man minns bäst i slutet av året.

Jag tror inte att man helt och hållet ska glömma allt som är förbi. Det kan man inte ändå, allt man upplevt gör en till den person man är. Istället ska man ta tillvara på det. Mitt tips till er är: Ta en stund och tänk på året som gått, vad du är stolt över, vad du kunde gjort annorlunda, vad du har lärt dig. Kom ihåg det, skriv gärna ner det någonstans så du kan bli påmind om det. Men trots allt, the past is the past, ett helt år väntar och jag vet iallafall att jag ska göra allt jag kan för att göra det bästa av det. Dags att blicka framåt.

Snart är det 2012!

Hade en jättemysig tjejkväll igår med Klara och Elisabeth! Hemmagjord pizza (nästan), julklappsbyte och sen bar det av till bion. Vi såg New year's eve, jag älskade den! En riktig tjejfilm, ganska lik love actually, men helt och hållet min sorts film :) För er som missat det har vi fått en ny, superstor bio med Sveriges största bioduk i Nyköping, jättecoolt! Det är en helt annan upplevelse nu jämfört med vår gamla puttebio i stan. Trodde att jag skulle sakna den men nej, det går inte ens att jämföra med den nya!

Imorgon är det nyårsafton! Jag är såå taggad, tjejerna kommer hit först så vi ska fixa oss och så innan det är dags att fira in det nya året! Visst, man ska inte ha för höga förväntningar på såna här kvällar men det kommer nog bli grymt.
Nån gång i livet måste jag fira nyår i New york.

God jul!

Lite i efterskott så klart men kände att det var dags att skriva något här på bloggen. Har haft en supermysig jul med släkten uppe i stockholm med fransk julbord och massa julklappar! Fick bland annat en wake-up light (googla det ;)), högtalare till mobilen, en kameraväska och en ny plånbok! Älskar julen, det är helt klart den bästa högtiden. Dessutom har man ju nyår att se fram emot!

God jul och gott nytt år från mig!

Myyyskväll!

Hade en jättetrevlig kväll med tjejerna från gamla klassen igår! Kollade på bilder, pratade gamla minnen, som gamla tanter haha. Dessutom pizza, skräckfilm och massamassa snack såklart. Som den gamla goda tiden!

Idag var jag varit på makeup-kurs på make up store! Fick det i julklapp förra året så jag kände att det var dags att använda det nu, hehe. Jag vet inte hur mycket grejer hon använde förutom sminket, krämer, sprayer och massa haha, men det var roligt! Fick dessutom med mig en foundation, ett rouge och en highlighter hem, nästan gratis, riktigt värt!

What's going on?

Helt sjukt, jag kollade på det här klippet för kanske två timmar sedan för att 10 pers hade lagt upp det på facebook. Då hade klippet typ 1,5 miljoner visningar och nu har det nästan 3 miljoner! Det kommer in nya kommentarer hela tiden från hela världen, tänk hur snabbt ett klipp kan spridas på internet. Ändå lades klippet upp i augusti?


Det finns jättemånga svarsvideor till Jonah och kommentarer på videoklippet där folk visar sitt stöd och berättar att de känner igen sig. Jag tycker såklart att det är jättehemskt att människor mår så dåligt av mobbning. Men rullar man ner till kommentarsfältet blir man direkt tveksam eftersom väldigt många skriver att det är fejk. Det är det i och för sig alltid hos såna här hypade klipp men man hittar också en länk till den här videon, som lades upp igår av någon som hittat klippet på hans youtubekanal.

1. Är det verkligen samma person, och inte bara någon kille som upptäckt att han är lik Jonah och vill driva med honom?
2. Om det nu är han, betyder det att han har lurat miljoner människor till att tycka synd om honom, eller vill han bara visa att han har kommit ur det och mår bättre idag? Jag kan verkligen inte förstå hur man skulle kunna fejka en sånhär video, det känns ju verkligen som att han menar allvar. Många säger också att han härmar/driver med tjejen i det här klippet.

Nu har han tydligen skrivit om det här på sin twitter och ville inte famstå som en lögnare utan bara säga att det går bättre för honom nu. Faktiskt, bortser man från att han låter ganska dryg så säger han ju inte att det var fejk utan bara att han lade upp klippet för längesen, han har kvar ärren, men att det blivit bättre och alla tycker om honom nu.  Antagligen vill han bara inte att folk ska tycka synd om honom längre. Nu blir han istället internetmobbad för att folk tror att han ljugit ihop hela grejen. Snacka om missförstånd, jag skulle inte vilja vara den killen...

Dessa internetmysterier... Grejen är att man reagerar så olika beroende på om det är sant eller inte. Antingen blir man jätteberörd eller så blir man jättearg om det är så att personen faktiskt bara driver eller "trollar". För övrigt blir man väldigt deppig när man fastnar på youtube och hittar klipp efter klipp med mäniskor som blivit mobbade, skurit sig, tagit livet av sig mm. Det är så sjukt sorgligt men kan av någon anledning inte sluta titta. Varför dras man på något sätt till andra människors elände?

Då var det dags igen

Tyckte väl att jag inte varit sjuk på länge... Har iallafall gått och blivit dunderförkyld. Har spenderat dagen med att skriva rapport, lyssna på Tingsek – Tingsek & Vindla String Quartet (feat. Måns Mernsten) (för övrigt bland de bästa liveartisterna jag sett!), nysit och tittat på Jeppe. Tror jag börjar lite beroende, inte bra. Men jag måste säga att det finns sämre saker att bli beroende av.


(Går inte att bädda in)
http://www.tv3play.se/play/254477/?autostart=trueRSS 2.0