What's going on?

Helt sjukt, jag kollade på det här klippet för kanske två timmar sedan för att 10 pers hade lagt upp det på facebook. Då hade klippet typ 1,5 miljoner visningar och nu har det nästan 3 miljoner! Det kommer in nya kommentarer hela tiden från hela världen, tänk hur snabbt ett klipp kan spridas på internet. Ändå lades klippet upp i augusti?


Det finns jättemånga svarsvideor till Jonah och kommentarer på videoklippet där folk visar sitt stöd och berättar att de känner igen sig. Jag tycker såklart att det är jättehemskt att människor mår så dåligt av mobbning. Men rullar man ner till kommentarsfältet blir man direkt tveksam eftersom väldigt många skriver att det är fejk. Det är det i och för sig alltid hos såna här hypade klipp men man hittar också en länk till den här videon, som lades upp igår av någon som hittat klippet på hans youtubekanal.

1. Är det verkligen samma person, och inte bara någon kille som upptäckt att han är lik Jonah och vill driva med honom?
2. Om det nu är han, betyder det att han har lurat miljoner människor till att tycka synd om honom, eller vill han bara visa att han har kommit ur det och mår bättre idag? Jag kan verkligen inte förstå hur man skulle kunna fejka en sånhär video, det känns ju verkligen som att han menar allvar. Många säger också att han härmar/driver med tjejen i det här klippet.

Nu har han tydligen skrivit om det här på sin twitter och ville inte famstå som en lögnare utan bara säga att det går bättre för honom nu. Faktiskt, bortser man från att han låter ganska dryg så säger han ju inte att det var fejk utan bara att han lade upp klippet för längesen, han har kvar ärren, men att det blivit bättre och alla tycker om honom nu.  Antagligen vill han bara inte att folk ska tycka synd om honom längre. Nu blir han istället internetmobbad för att folk tror att han ljugit ihop hela grejen. Snacka om missförstånd, jag skulle inte vilja vara den killen...

Dessa internetmysterier... Grejen är att man reagerar så olika beroende på om det är sant eller inte. Antingen blir man jätteberörd eller så blir man jättearg om det är så att personen faktiskt bara driver eller "trollar". För övrigt blir man väldigt deppig när man fastnar på youtube och hittar klipp efter klipp med mäniskor som blivit mobbade, skurit sig, tagit livet av sig mm. Det är så sjukt sorgligt men kan av någon anledning inte sluta titta. Varför dras man på något sätt till andra människors elände?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0